Nieuw- en verbouwplannen Kortezwaag

Lees hier de nieuwste ontwikkelingen

Na het teleurstellende nieuws dat de renovatie van de huidige sporthal in april niet van start kon gaan, is er door alle betrokken partijen hard gewerkt aan een nieuwe planning. De nieuw- en verbouwplannen kunnen nu toch zo spoedig mogelijk in werking gezet worden met als doel de einddatum van het realiseren van het hele plan onveranderd aan te kunnen blijven houden. Er is al door Friso Bouwgroep gestart met de voorbereidingen. Vanaf dinsdag 21 mei start fase 1 van de verbouwing. De huidige kleedkamers, de lange gang langs deze kleedkamers, de huidige zwembadkleedkamer, de voormalige massageruimte van By Es en de voormailge yogaruimte gaan in deze fase verbouwd worden.

Hoe gaat het eruit zien?

Zij-aanzicht vanaf de Nijewei/Mientewei en achteraanzicht vanaf de Delte en LDODK velden:

Wat gaat er gebeuren in Fase 1?

De huidige 4 kleedkamers worden gerenoveerd. Op de benedenverdieping zal het volgende worden gecreëerd :

  • een 2 ruimtes geschikt voor bijv fysiotherapie / massage
  • een kleedkamer voor leszwemmertjes en dames met directe toegang tot het instructiezwembad
  • een extra toilet
  • een berging voor schoonmaakmateriaal
  • een personeelsruimte voor zweminstructeurs met directe toegang tot het instructiebad
  • een extra multifunctionele zaal
  • een ruime gang (met kluisjes) die toegang geeft tot al deze ruimtes

Op de bovenverdieping zal het halletje boven aan de trap worden verbreed. Er komt een nieuwe ingang, deze geeft direct toegang tot de fitnesszaal. Dit is ter voorbereiding op toekomstige verbouwingsplannen van de fitnesszaal.

Gevolgen start verbouwing Fase 1
Het gedeelte waar de verbouwing gaat starten brengt de meeste overlast met zich mee. In november zal deze 1e fase van de verbouwing af zijn en zullen de kleedkamers weer in gebruik genomen kunnen worden. Hieronder een opsomming van de gevolgen die de verbouwing met zich mee brengt;

* Het voorste gedeelte van het parkeerterrein zal binnenkort helemaal af worden gezet om zo de bouwveiligheid te kunnen waarborgen. Er zal extra parkeergelegenheid gecreëerd worden op de grasvelden naast de Flambou, de precieze planning hiervan weten we nog niet. We willen fietsers vragen het parkeerterrein te mijden, graag de weg langs het buitenzwembad of buitenom naar de voetbalvelden nemen.
* De entree zal verplaatst worden naar de achterkant van de sporthal, vanuit hier gaan we duidelijk een routing aangeven naar de fitnesszaal en het instructiezwembad. In de sporthal wordt een gezellige sportkantine gecreëerd. Vanaf dinsdag 21 mei is de huidige entree en kantine niet meer te betreden en zal de nieuwe situatie van kracht zijn.
* De kleedkamers kunnen niet meer gebruikt worden vanaf dinsdag 21 mei. In de sporthal kunnen buitenschoenen verruild worden voor zaalschoeisel en hier kunnen jassen en tassen achter worden gelaten. Degenen die graag willen douchen na het sporten, kunnen gebruik maken van de kleedkamers van VV Gorredijk.
* Er zal een toiletunit geplaatst worden aan de achterkant van de sporthal.
* De ingang naar de fitness- en danszaal loopt via de brandtrap. De huidige entree wordt de nooduitgang, de vluchtroute loopt langs het voormalige peuterbad.
* Om bij het instructiebad te komen, loopt er een route om de sportschool heen. Er wordt een deur gecreëerd aan de kant van de kunstgrasvelden van LDODK. De huidige relaxruimte geeft toegang tot tijdelijke kleedkamers voor de aquasporters, vrijzwemmers en leszwemmers. De herenkleedkamer bevindt zich onder de overkapping en heeft toegang tot het zwembad via de schuifpui. De dames en leszwemmertjes kleden om in de lange gang naar de relaxruimte en hebben daar toegang tot het zwembad. Afspoelen kan bij het zwembad
* Om alle activiteiten in het zwembad door te kunnen laten gaan zijn wij genoodzaakt om onze relaxruimte al vanaf donderdag 16 mei buiten gebruik te moeten stellen, het is helaas niet mogelijk om het gebruik van de sauna’s te combineren met de tijdelijke functie als kleedkamer.
* De squashbanen worden mee afgezet met stofschotten, de banen kunnen daardoor vanaf dinsdag 21 mei helaas al niet meer gebruikt worden. In de nieuwbouw is er geen ruimte voor nieuwe squashbanen, er is voldoende aanbod in Heerenveen en Drachten.

Klik op routing tijdens verbouw voor een illustratie ter verduidelijking van bovenstaand verhaal.

Het verdere verloop van de overige nieuwbouwplannen zullen we communiceren via nieuwsbrieven (mailing en Sportivity App), op de website en social media.

Wat staat er allemaal nog te gebeuren?

Entree  / sportkantine / toiletten / kantoor / personeelskamer en squashbanen zullen tzt worden afgebroken, er zal op deze plek een aanbouw van 2 verdiepingen gerealiseerd worden. De ‘Flambou’kant  wordt de nieuwe entree. De benedenverdieping van de nieuwe aanbouw omvat de volgende nieuwe elementen: entree, keuken, berging, sportkantine (boven- en benedenverdieping), toiletten, berging, scheidsrechtershokken, personeelsruimte, kleine multifunctionele ruimte en 2 kleedkamers. Op de bovenverdieping (te bereiken met trap en lift) komen meerdere multifunctionele ruimtes, een open balkon naar de huidige sporthal en een kantoor. De bovenverdieping heeft direct toegang tot de huidige sporthal en tot de buitenvelden van LDODK. Er zal een nieuwe 2e sporthal gebouwd worden aan de kant van de huidige fietsenrekken. Verwachte start na de bouwvak (23 augustus 2024).

De huidige sporthal wordt helemaal gerenoveerd. Verwachte start april 2025.

Het private gedeelte (fitnesszaal / instructiezwembad, spinning- en relaxruimte) zal ook vernieuwd worden. De fitnesszaal zal worden vergroot met de huidige danszaal. De danszaal zal iets vergroot worden door een verschuiving naar de huidige ‘zithoek’ / oude spinningzaal. Het instructiezwembad wordt verrijkt met een herenkleedkamer, extra douchegelegenheid en vernieuwde toiletten. De huidige gang naar de relaxruimte gaan we verlengen met een haakse bocht om het instructiezwembad heen, om zo een directe toegang naar de spinningzaal/overkapping te creëeren. Om dit te realiseren verschuiven we het toilet en de douches van de relaxruimte iets. De spinningzaal/overkapping gaan we ombouwen tot een volwaardige groepsleszaal (nieuwe vloer, wanden en klimaatbeheersing). De relaxruimte gaan we verrijken met een buitenterras. Verwachte start nog afhankelijk van het verloop van de verbouw van het gemeentelijke deel.

Elke verbouwing geeft overlast, als we samen dit prachtige einddoel voor ogen houden, dan hebben we dat er voor over hebben toch?

Lees meer