Hardloopgroep

Krijg weer energie!

Hardlooptraining volgen kan bij Kortezwaag op elk niveau.

Hardlopen is al jaren een groeiende sport en de verwachting is dat de populariteit de komende jaren ook zal blijven toenemen. Was hardlopen vroeger nog voornamelijk een sport van prestatie gerichte wedstrijdatleten, tegenwoordig gaat het meer om gezond zijn, fit blijven en het moet vooral ook “fun” zijn. De gezelligheid tijdens de loopbeleving staat steeds meer voorop en dat bewijst ook de toename bij loopevenementen waar het volbrengen heel vaak belangrijker is dan de gelopen tijd.

Er zijn 3 verschillende trainingsgroepen bij Kortezwaag, bij elke groep kan er ingestroomd worden om een proefles te doen.

Waar bestaan de trainingen uit?
– Warming Up: inlopen, loopoefeningen en losmakende oefeningen
– Kern 1: loopscholing en spierversterkende oefeningen om de hardlooptechniek en loop efficiëntie te verbeteren, waardoor je minder kans op blessures hebt en beter kunt gaan presteren
– Kern 2: loopprogramma gericht op het uithoudingsvermogen
– Cooling Down: uitlopen en rekoefeningen

Maandagavond en vrijdagochtend –  gevorderde looptraining

Loop je al langer hard, maar blijf je steken op een bepaalde afstand of snelheid, laat je niveau dan opschroeven door de intervaltrainingen gegeven in de omgeving van Kortezwaag door looptrainers Wietse en Roelof. Ook geschikt voor de meer prestatie gerichte of wedstrijdloper.

Woensdagavond – instroom loopgroep

Wil je het hardlopen weer oppakken of loop je nog niet zo lang, dan kan je gemakkelijk aansluiten in deze groep. De groep traint op verschillende plaatsen rond het sportcentrum en er heerst een ongedwongen sfeer. De trainingen zijn qua opbouw net als de andere trainingen, maar de  intensiteit wordt aangepast op het niveau van de groep op dat moment. 


 

Lees meer
Gratis proefles aanvragen