Nieuwsbrief Corona maatregelen 14-10-2020

NIEUWSBRIEF NIEUWE CORONAMAATREGELEN14-10-2020

Met spanning zaten we gister voor de tv; wat voor gevolgen hebben de nieuwe coronamaatregelen voor ons. Wat mogen we onze handen dichtknijpen, geen ingrijpende verandering, iig wat betreft fitness/groepslessen en zwembad. Voor de sporthalgebruikers en squashers hebben we een en ander nog niet helemaal duidelijk.        Blij als we zijn, voelt het tegenstrijdig, wij mogen wel, terwijl andere branches, vooral de horeca natuurlijk, keihard geraakt worden. Laten we ons heel strikt aan de regels houden, zodat het vertrouwen in ons terecht blijkt en we over 4 weken een positieve uitslag hebben in plaats van een volledige lockdown.

Wat verandert er voor ons:

– Mondkapje dragen verplicht (dringend advies) bij  het verplaatsen door het gebouw.

– Horeca, kleedkamers en douches gesloten

– Fitness:

Verplaatsen  en sporten in de zaal geen mondkapjesplicht. Zoek rustige plekjes op. Gebruik     1,5 mtr  als minimale afstand onderling, bij voorkeur meer tussenruimte. Poets (nog steeds) na gebruik de trainingsapparatuur.

– Groepslessen (mag met max 30 pers per ruimte op 1,5 mtr afstand van elkaar):

Wacht met mondkap op, op  1,5 mtr afstand van elkaar,  in de sporthal tot je opgehaald wordt voor de les. Behoud goed de 1,5 mtr bij het pakken van materiaal. Leg bidon / handdoek binnen handbereik, zodat je tijdens de les  geen mensen hoeft te passeren.

LET OP! Er zijn wijzigingen in het groepslesrooster om de wachtlijsten weg te werken (nieuwe tijden en locatie kunnen nog weer veranderen, wijzigingen zullen dan in de app komen te staan), voor nu de volgende aanpassingen:

* Alle Jumplessen in de sporthal vanaf vrijdag 16 oktober. Extra jumples op maandags van 17:30 – 18:15 uur.

* Alle B-Kicklessen in de sporthal vanaf donderdag 15 oktober. Donderdagavond 2  B-Kicklessen van 40 min.; de 1e van 19:00 – 19:40 uur en de 2e van 19:50 – 20:30 uur. Tijdens de B-Kicklessen zal er minder gebruik worden gemaakt van de B-Cube, dit om de 1,5 mtr afstand tussen elkaar goed te kunnen waarborgen.

– Buitensporten:

Mogen doorgaan, als er maar in groepjes van maximaal 4 personen gewerkt wordt. Deze groepen moeten duidelijk van elkaar gescheiden blijven tijdens de training en het 4-tal dient onderling goed de 1,5 mtr afstand te bewaren. De buitensporttrainers passen hun lessen hierop aan en zorgen dat er op een veilige manier in de buitenlucht gesport wordt.

– Squash:

In eerste instantie was de maatregel erg duidelijk; Er mag getennisd worden, maar alleen enkelspel. Dubbelspel niet, omdat de 1,5 mtr dan niet gewaarborgd kan worden. Squashen mag met deze regel  duidelijk niet. Vandaag later op de dag is ons ter ore gekomen dat bovengenoemde regel aangepast is, dubbelspel (dus ook squash) mag wel, mits de spelers 1,5 mtr afstand van elkaar bewaren op de baan. Lijkt ons erg lastig, we willen dit nog even verder uitzoeken, we komen hier op terug!

– Vrijzwemmen:

Verplaatsen door het gebouw met mondkapje op. Kom max. 5 minuten voor aanvang. Bij voorkeur in zwemkleding met de badjas erover, kleedkamer en douches zijn namelijk weer gesloten. Indien nodig, dan mag de kleedkamer gebruikt worden om snel in af te drogen en om te kleden, maximaal 4 per kleedkamer en ruim 1,5 mtr afstand bewaren.  

– Aquasport:

Verplaatsen door het gebouw met mondkapje op. Kom max. 5 minuten voor aanvang, bij voorkeur in zwemkleding met de badjas erover, kleedkamers en douches zijn namelijk weer gesloten. Indien nodig, dan mag de kleedkamer gebruikt worden om snel in af te drogen en om te kleden, maximaal 4 per kleedruimte en ruim 1,5 mtr afstand bewaren.

– Ouder/Kindzwemmen:

Verplaatsen door het gebouw met mondkapje op. Kom max. 5 minuten voor aanvang, bij voorkeur in zwemkleding met de badjas erover, kleedkamers en douches zijn namelijk weer gesloten. Indien nodig, dan mag de kleedkamer gebruikt worden om snel in af te drogen en om te kleden, maximaal 4 per kleedruimte en ruim 1,5 mtr afstand bewaren. De jongste groep kleedt de kinderen bij het zwembad om, 1 kindje per tafel (4 tafels beschikbaar). Groepsgrootte gaat naar 8 kinderen per groep, we gaan werken in stationsvorm, op deze manier bewaren de ouders ruim 1,5 mtr afstand tot elkaar.

– Sporthal:

Lees voor badminton en tennis  het kopje squash, we moeten hierop terugkomen.

Trainingen voor teamsporten staan ook nog ter discussie, de vereniging zal hierover met haar leden communiceren.

– 1 activiteit  per dag inboeken

Deze regel blijven we handhaven! Zolang we met beperktere aantallen mogen sporten, zijn we genoodzaakt ons hier aan te houden. Mocht er nog een plekje vrij zijn, dan kun je bij de balie vragen of je deel mag nemen aan een 2e activiteit. (Bijv: je komt Indoor Cycling of een fitnesstraining doen en je wilt na je training nog graag zwemmen. Kom dan na de les/training naar de balie en vraag of er nog een plekje vrij is. Zo ja, dan mag je nog lekker even zwemmen.)

Eigenlijk komt het erop neer dat we al het “samenkomen” moeten voorkomen, we komen en verlaten het sportcentrum als individu, dus niet even bijkletsen, dat kunnen we het veiligst met een telefoontje doen. Beslist niet gezellig, maar wel noodzakelijk. We mogen sporten, zorgen dat we ons lichaam gezond en sterk houden, laten we dat koesteren en hier met heel veel respect mee omgaan!

Sportieve groet,

Edward en Marije de Leeuw

Lees meer