Zwemles A/B

Uw kind zo snel en zo goed mogelijk klaarstomen!

Vanaf 4,5 jaar kan uw kind bij ons terecht voor deze fantastische diplomareeks! Uw kind leert nu echt zwemmen.

We gebruiken zwembandjes en kurken als drijfmiddelen. Hij/zij start in niveau 1, met 1 x per week een half uur zwemmen in een groepje met 6 kinderen. Ze krijgen alle aandacht om de techniek van de school- en rugslag goed onder de knie te krijgen en worden langzaam watervrij gemaakt.

Als de zwembandjes af mogen en ze zelfstandig met 2 kurken school- en rugslag kunnen zwemmen, schuiven ze door naar niveau 2. Ze komen dan in een groep van 11 kinderen en zwemmen 1 x per week een uur. De school- en rugslag wordt geperfectioneerd, de beginselen van de borst- en rugcrawl worden aangeleerd en duiken komt aan bod. In dit niveau worden de drijfmiddelen afgebouwd, als er zonder drijfmiddelen gezwommen kan worden, schuift hij/zij door naar niveau 3. In dit niveau zwemmen ze 2 x per week een half uur in een groep van 11 kinderen. De beenstuwing, zwemconditie en de rust in de slagen centraal, daarnaast worden de borst- en rugcrawl en het duiken geperfectioneerd.

De vergevorderde A-lessers zwemmen in deze groep samen met de B-lessers. Vanuit niveau 3 wordt er in zwembad “de Steense” te Wolvega oefengezwommen, tijdens deze extra lessen wordt er gekeken of er mag worden proef- en diploma gezwommen.

We vinden dat C-les niet in ons instructiebad gedoceerd kan worden, vandaar dat we dit diploma op dit moment niet aanbieden.

Waarom zou u kiezen voor zwemles bij Kortezwaag? De voordelen voor u op rij:
– we werken met een leuk leerlingvolgsysteem, Zwemscore
– u kunt naast het volgen van uw zoon/dochter via dit volgsysteem zelf lessen afmelden en inhalen
– u hoeft een groot deel van het zwemtraject maar 1 x per week te lessen
– we lessen het hele jaar door
– we werken al jaren met dezelfde ervaren lesgevers
– de watertemperatuur is 31 – 33 graden
– een goede prijs-/kwaliteitsverhouding
– we proberen uw kind zo snel en leuk mogelijk door alle niveau’s te lootsen
– ieder kind werkt bij ons op eigen niveau
– we starten met een klein groepje van 6 kinderen, waardoor er veel aandacht per kind is
– als uw kind de techniek snapt, gaat hij/zij 2 x per week zwemmen, waardoor de conditie en techniek een flinke boost krijgen
– u geeft aan op welke dag(en) uw kind lest (kan van maandag t/m zaterdag)
– we zwemmen het hele jaar door (behalve op zondags en feestdagen en van 25 december t/m 1 januari)
– we zwemmen bijna iedere maand af voor het A- en B-diploma

Inschrijven
Kinderen kunnen worden ingeschreven voor zwemles als ze 4 jaar zijn. Ze komen dan op een wachtlijst te staan, de lengte van de wachtlijst varieert per periode.
In principe kunnen kinderen starten wanneer ze 4,5 jaar zijn, hoe ouder ze starten, hoe sneller ze het leren natuurlijk.
Op het inschrijfformulier kunt u uw voorkeur voor bepaalde lestijden en dagen kenbaar maken.
Heeft u vragen over de inschrijving of wachtlijst mail dan uw vraag naar henryke@kortezwaag.nl”>mailto:henryke@kortezwaag.nl

Eerste zwemles
Wij vragen u om bij de eerste zwemles ruim op tijd te komen, zodat we jullie wegwijs kunnen maken binnen het sportcentrum. Jullie krijgen dan uitleg over hoe en waar, over het gebruik van de drijfmiddelen, over de opleidingsroute en natuurlijk mogen jullie even kijken hoe ze voor de eerste keer te water gaan.
Heeft uw kind moeite met nieuwe situaties, dan is het ook mogelijk om eerst een keer een niveau 1 les bij te wonen.

Voorzwemmen
Wanneer uw kind al enige zwemervaring heeft, dan kan er worden ingestroomd in bestaande lesgroepen op verschillende niveaus. Om te bepalen welk niveau dit moet zijn, wordt er in overleg een geschikt voorzwem moment gekozen. Tijdens deze les beoordelen wij in welk niveau uw kind in kan stromen en kunnen jullie proeven aan de sfeer binnen Kortezwaag.

Licentie Zwem-ABC

We zijn bij onze zwemschool altijd erg bezig met het verbeteren van onze leerlijn (zwemscore), het lesgeven (intern overleg over en ervaren van nieuwe bevindingen), de communicatie naar ouders en leerlingen, veiligheid en hygiëne van de lesomgeving. De overgang naar de licentie Zwem-ABC zal voor jullie dan ook vrijwel geruisloos gaan.

Benieuwd naar het idee achter deze licentie? Lees meer via deze link

Inschrijfformulier Zwemles

  • (bijv. 0513-464772)
  • (leservaring/angstig/zeer druk/snel afgeleid/samen zwemmen met...)
  • De aanvrager geeft aan op de hoogte te zijn van de algemene voorwaarden zwemles en geeft toestemming voor een maandelijkse incasso vanaf de eerste dag dat de zwemles start tot wederopzegging of tot het behalen van het A en B-diploma.
  • Indien akkoord maandelijkse incasso, dan graag invullen. Bijv. NL......RABO..................................
  • Vul hieronder ter ondertekening uw naam in
Lees meer